slika

Gospodarstvo regije

KPG 2012.pdf

Interaktivni katalog za listanje:

KPG 2012.swf

Kazalniki gospodarjenja:

Kazalniki Pomurje 2011.pdf

Start-upovci odkrito o poslovnih polomijah

Startaj.si je pripravil pregled zadnjih novic iz sveta slovenskih mladih (tehnoloških) podjetij. Raznovrstne zgodbe - od pridobljenih investicij, prebojev na tuje trge do novih oblik podpore - dokazujejo, da se scena dobro razvija še naprej.

Pišejo pa tudi o tisti strani start-upovskega življenja, ki je manj prijetna. Neuspehi v podjetništvu so namreč neizogibni - bi se pa lahko iz njih marsikaj naučili.

 

Spoznajte ljubljanske doktorje, ki so prepričali ameriškega in švicarskega vlagatelja. Genialis z naprednimi programskimi rešitvami lajša delo znanstvenikov, predvsem biologov. Upajo, da bo vložek pospešeli prodor na ameriški trg.

 

Nekdaj idrijska rudniška uprava, danes coworking prostor. Idrija je dobila prostor za sodelo; projekt sta poleg občine podprla tudi Kolektor in iniciativa Startap Idrija.

 

Kako gre logističnim start-upom. Odgovarjajo GoOpti, Eurosender, 45HC, OriginTrail, Nervteh.

 

Start-upovci odkrito o poslovnih polomijah in kaj so se iz njih naučili. Start-upi v večini primerov propadejo, ker jim zmanjka denarja vlagateljev, ne najdejo strank ali pa ekipa ni bila prava. Predstavljamo nekaj poučnih slovenskih in tujih neuspešnih podjetniških zgodb.

 

Nove ideje sredi BTC. Ljubljanski podjetniški pospeševalnik ABC je pred dnevi odprl vrata za svojo šesto generacijo start-upov. S čim se ukvarjajo?

 

Kako rudariti bitcoin in ali se to sploh splača. Večji vložek v nakup strojne opreme se lahko (ob stabilni ceni bitcoina) povrne v slabem letu dni, a dobički ne bodo vrtoglavi.

 

Velenjčani, ki s tehnologijo klestijo stroške ogrevanja. Podjetje Amibit razvija tehnologijo, s katero povezujejo peči, klimatske naprave ali radiatorje, zbirajo podatke in iščejo prihranke pri porabi energije. Preverite, kakšne prihranke obljubljajo.

Zasedenost in rezervacija sejne sobe

Koledar dogodkov

Prijava na e-novice

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email ...

Vstop za člane

Pišite nam

Spoštovani

Napišite svoje vprašanje, sporočilo, pritožbo ali pohvalo. Veseli bomo vašega sporočila.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Kontakt

Pomurski tehnološki park
Podjetje za pospeševanje podjetništva v Pomurju, d. o. o.
Plese 9a
9000 Murska Sobota
Slovenija

tel: ++386 (02) 530 82 00
mobile: ++386 (0) 51 383 979
fax: ++386 (02) 530 82 00

European Cities & Regions of the Future