fbpx

“Kriptovalute v praksi” – brezplačni webinar – 18. maj 2022 ob 12.00

Kriptovalute so v lanskem letu dobile ugoden veter in dosegle nove rekorde. Gonilo njihove rasti so spremembe – živimo v času izjemnih tehnoloških in družbenih sprememb. Med zaprtjem družbe in omejitvami so se ustvarila nova pravila, ki brezmejno spreminjajo praktično vse. Digitalizaciji in avtomatizaciji se pridružujeta še umetna inteligenca in tokenizacija realnega gospodarstva, ki temelji na blockchain-u. Realni svet se seli v virtualnega. In z investiranjem v zgodnje faze kripto projektov lahko imamo od tega korist tudi običajni ljudje. Toda kot pri vsakem drugem vlaganju je tudi pri kriptovalutah potrebno poudariti, da je uspeh pogojen z znanjem, izbiro pravega trenutka, potrpežljivostjo in vrednostjo naložbe.

Torej, če vas zanima naslednji korak v svet kriptovalut se nam pridružite na zanimivem brezplačnem webinarju v sredo,  18.05.2022 med 12:00 – 15:00, ko bo govora o:

  •  poteku priprave projekta kriptovalute (whitepaper) s primeri:
    • platforma za procesiranje finančnih podatkov iz 100+ kripto borz, katera omogoča vsem finančnim organizacijam (upravljalci sredstev, banke, ipd.) enostaven vstop na kripto trg (https://palmatrix.com)
    • NFT platforma s spletno trgovino in PaaS rešitvami (https://niftify.io)
  • zakonodaji in obdavčitvi za fizične osebe in podjetja
  • trendih uporabe v praksi – kako razmišljajo institucije (banke, zavarovalnice, itd.), zakaj 95% svetovne populacije še vedno ni vstopilo v kripto svet kljub interesu in kakšen je vpliv političnega dogajanja
  • državnih kriptovalutah – kdo jih razvija, zakaj sploh obstaja interes in kako se tega lotevajo na območjih EU, Kitajske in ZDA

Webinar je namenjen posameznikom in podjetnikom, ki že poznate osnove delovanja kriptovalut in želite svoje znanje še razširiti. Prijavite se lahko tukaj: https://forms.gle/JGnC5zDs7ui7AWed9.

 

O predavatelju:

Jernej Vrčko je v razvoju programskih rešitev aktiven že več kot 20 let. Je sokreator številnih start:up-ov, več že uveljavljenim podjetjem pa je pomagal pri digitalni preobrazbi. V kripto svet je stopil leta 2016 kot soustanovitelj Inštituta za razvoj in raziskave tehnologij veriženja blokov, Genesis. Leta 2017 pa je postal soustanovitelj platforme palmatrix.com. Zadnja leta tako v Sloveniji kot tudi v tujini mentorira širokemu spektru zagonskih podjetij predvsem na področju fintech-a, digitalne preobrazbe in uvedbe inovativnih poslovnih modelov.

 

 

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je zaradi omejenega števila mest obvezna elektronska prijava. Prijave zbiramo do zapolnitve vseh prostih mest oziroma najkasneje do 16. maja 2022.

Kontaktna oseba za dodatna vprašanja

Marjetka Jakob, T: 02/530 82 32, E-pošta: marjetka@p-tech.si

 

 

Aktivnosti Pomurskega tehnološkega parka, d.o.o. v okviru operacije SIO-P-TECH-2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.
Comments are closed.