fbpx

“Moja hrbtenica na delovnem mestu v letu 2022” – brezplačni dogodek – 22. december 2021

Delo neposredno vpliva na zdravje ljudi, saj na delovnem mestu preživimo veliko časa, zato je zagotavljanje varnosti in zdravja delavcev pri delu zelo pomemben člen, ki ga mora delodajalec upoštevati tudi zakonsko.

Izboljšanje zdravja in počutja zaposlenih na delovnem mestu je mogoče doseči s kombinacijo izboljševanja organizacije dela in delovnega okolja, s spodbujanjem aktivnega sodelovanja in s spodbujanjem osebnostnega razvoja. Da bi bil vaš korak pri tem uspešnejši, se morate udeležiti brezplačne delavnice, kjer boste spoznali tako preventivni kot tudi kurativni vidik obremenitev na delovnem mestu.

Vabimo vas na brezplačni dogodek  Promocija zdravja na delovnem mestu. Moja hrbtenica na delovnem mestu v letu 2022.”

Delavnica bo potekala 22. decembra 2021 od 10. do 14. ure v sejni sobi in delavnici št. 2 v Pomurskem tehnološkem parku.

Udeležba na spletni delavnici je brezplačna, a je potrebna predhodna elektronska prijava najkasneje do 20. decembra 2021. Prijavite se lahko TUKAJ.

Delavnica je namenjena prepoznavanju:

 • obremenitev, ki spadajo pod preventivo in pod kurativo
 • načinov, kako zase določimo najmanjšo obremenitev v posameznem položaju in kako razbremeniti položaje, če ste že v kurativnem stanju
 • preventivnih dostopov za izpoljšanje počutja
 • kurativnih dostopov za lajšanje bolečine

Udeleženci se boste naučili prepoznavati opozorilne znake, kdaj telo rabi razbremenitev ali spremembo v obremenitvi. S tem boste postali bolj pozorni in dosledni pri varovanju lastnega zdravja in skrbi za manj odsotnosti na delovnem mestu.

V drugem delu preidemo iz teorije v prakso!

Glavni del vaj zajema praktično delo stoje, sede na stolu in delno sede ali leže na tleh, saj je gibljivost telesa v osnovnih opravilnih položajih izhodišče dobrega počutja in visoke delovne storilnosti posameznika. Sledi predstavitev:

 • enostavnih vadbenih sklopov razbremenitve za hrbtenico
 • vaj za sprostitev za oči
 • vaj za sprostitev prstov na rokah in nogah
 • vadbenega sklopa dihalne sprostitve

V Pomurskem tehnološkem parku bomo poskrbeli, da bodo sklopi vaj v glavnem delu posneti za kasnejšo uporabo vadbenih druženj znotraj delovnega procesa – namen glavnega dela je predstaviti in naučiti posameznika enostavnih, nezapletenih vadbenih sklopov na katere se v času delovnika opomnijo sami, jih opomni sodelavec, vodja delovne ekipe ali vodstvo.

In še za zaključek…

Zaključni del je namenjen vprašanju udeležencev in debati o njihovem obstoječem zdravstvenem stanju. Osredotočimo se na mišično-skeletna obolenja in ravnanja s posameznimi stanji na delovnem mestu:

 • problematika išiasa, hernije, lumbaga
 • problematika vidnega polja
 • problematika zatekanja in okorelosti telesa
 • hidriranost, prehranski dodatki, spremljanje stanja vitaminov in mineralov

Udeleženci lahko s seboj prinesete svoje zdravstvene izvide, da jih skupaj s predavateljico pregledate in se seznanite z izrazi zdravstvenih stanj. Posameznike se seznani z možnostmi razbremenitve v sklopu delovnega procesa, s skrbjo za počitek in regeneracijo izven delovnega procesa ter možnostmi izboljšanja stanja v ožjem domačem in regionalnem okolju.

Seminar je namenjen direktorjem in vsem zaposlenim, ki želite vsakodnevno vzdrževati pozitivno klimo na delovnem mestu.

 

O predavateljici in izvajalki vadbenih programov:

Simona Kolarič, direktorica podjetja Inštitut gibanja, vodja vadbenih in plesnih programov. Skrbi  za svojo in vašo hrbtenico, dobro telesno držo, prijazen način obravnave svojega telesa, prilagojeno vašemu delu in načinu življenja. Ustvarja otroške Plesne pravljice in odrasle z željo po plesu vodi skozi korake družabnih plesov.

 

 

 

 

 

Kontaktna oseba za dodatna vprašanja

Marjetka Jakob, T: 02/530 82 32, E-pošta: marjetka@p-tech.si

 

 

Aktivnosti Pomurskega tehnološkega parka, d.o.o. v okviru operacije SIO-P-TECH-2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.
Comments are closed.