fbpx

Postali smo vitki – uspešna izvedba delavnice v podjetju XAL Svetila

V ponedeljek, 22. junija 2020, smo poskušali postati čim bolj VITKI!

V sodelovanju s podjetjem LEAN REŠITVE in proizvodnim podjetjem XAL SVETILA iz Murske Sobote smo v njihovih proizvodnih prostorih izvedli praktično delavnico.

Velika zahvala gre podjetju XAL Svetila, ki so za udeležence iz drugih podjetij odprli svoja vrata in omogočili, da smo se praktično izobraževali na njihovih proizvodnih procesih.

Po vodenem ogledu proizvodnje s strani vodje obrata g. Tadeja Topolnika, sta g. Miha Vedenik in g. Mitja Orlačnik iz podjetja LEAN Rešitve pripravila krajši teoretični del o pomenu vitkosti v podjetju in podala navodila za praktično izvedbo.

Nato smo se udeleženci razdelili v 3 skupine in se podali nazaj v proizvodnjo, kjer smo izvajali “5S” audit in ocenjevali organiziranost delovnih mest ter iskali potenciale in iskali izgube po metodi “8 izgub”.

Po opravljenem “auditu” je sledila predstavitev opažanj in rezultatov ter razprava o potencialnih izboljšavah. Pri tem velja dodati, da smo bili pri svojem delu zelo kritični, saj so v podjetju XAL Svetila proizvodni  procesi organizirani na zelo visokem nivoju. Podjetje namreč nenehno optimizira procese v duhu vitke organizacije in je kot tako lahko tudi marsikateremu proizvodnemu podjetju vzor. Udeleženci smo izmenjali izkušnje in dobre prakse, kar je bil tudi namen delavnice.

 

Praktična delavnica je potekala v okviru projekta SIO-P-TECH-2020-2022. Več o projektu, najdete TUKAJ.

 

Aktivnosti Pomurskega tehnološkega parka, d.o.o. v okviru operacije SIO-P-TECH-2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

 

Comments are closed.