fbpx

Kako z digitalnimi rešitvami spodbujati razvoj turizma v pokrajini ob Muri?

V mesecu novembru pripravljamo v okviru projekta Smarter AOE delavnico na temo ˝Kako z digitalnimi rešitvami spodbujati razvoj turizma v pokrajini ob Muri?˝. Na delavnici bo podrobneje predstavljen prihajajoči javni poziv (možnost finančne spodbude v višini do 3.000€ za MSP-je v turizmu), akademija in mentorski program. Predstavljeni bodo tudi primeri dobrih praks v turizmu. Obenem boste lahko iz prve roke izvedeli kaj vse potrebujete, če premišljujete o pridobitvi enega izmed znakov zelene sheme slovenskega turizma (certifikat Green Key, itd.).

Ne odlašajte in se nam pridružite na delavnici, ki bo potekala 10. novembra v Lovenjakovem dvoru od 9.00 do 11.30, kjer se bomo osebno spoznali in vam odgovorili na vsa vaša morebitna vprašanja glede prihajajočega javnega poziva in akademije.

PROGRAM DOGODKA

Dogodek je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem v turizmu ter ponudnikom digitalnih rešitev, regionalnim agencijam, podpornim organizacijam in drugim deležnikom.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je zaradi omejenega števila mest obvezna elektronska prijava. Prijave zbiramo do zapolnitve vseh prostih mest oziroma najkasneje do 7. novembra 2022.

Kontaktna oseba za dodatna vprašanja

Tjaša Ružič, T: 02/530 82 00, E-pošta: tjasa@p-tech.si

 

Na kratko o projektu SMARTER AMAZON OF EUROPE

Regija čezmejnega biosfernega rezervata Mura-Drava-Donava gosti edinstvene naravne in kulturne vrednote, ki so izjemne v Evropi, in predstavlja ogromen potencial za razvoj trajnostne, pametne in zelene turistične destinacije. Projekt Smarter AOE dopolnjuje rezultate evropskih projektov AoE Bike Trail in Amazing AoE, ki že združujeta moči za izboljšanje socialno-ekonomskega položaja Evropske Amazonke (AoE), turistične destinacije, ki je nastala okoli prvega svetovnega UNESCO 5- državnega biosfernega rezervata Mura-Drava-Donava, kjer se turistična mala in srednje velika podjetja soočajo s pomanjkanjem sodelovanja, digitalnih veščin in možnosti za inovacije.

Projekt bo spodbudil digitalizacijo in inovativnost, kar bo imelo za posledico boljšo učinkovitost in kakovost storitev, večji prihodek in manjši ekološki odtis, kar bo omogočilo turističnim MSPjem rast in inovacije kljub omejenim virom. Približno 130 MSPjev v turizmu, vključenih v ekosistem Smarter AOE, bo prejelo neposredno finančno podporo za spodbujanje družbenih in ekoloških inovacij in/ali digitalne preobrazbe.

Več o projektu preberite TUKAJ.

 

 

Comments are closed.