fbpx

Uspešno smo izpeljali konferenco Pametna proizvodnja na dlani

Pomurski tehnološki park je kot vodilni partner v SI-AT projektu Smart Production organiziral skupaj s partnerji iz Slovenije in Avstrije 16. aprila 2019 v Hotelu City Maribor**** konferenco z naslovom “P@metna proizvodnja na dlani!”. Več kot 60 udeležencev konference je prisluhnilo zanimivim prispevkom, v okviru katerih so bili predstavljeni nekateri možni pristopi, orodja in tehnike za spopadanje z izzivi pametne proizvodnje. Prav tako je beseda tekla tudi o aktualnih finančnih spodbudah in možnostih sodelovanja na območju Slovenije in Avstrije. Partnerske organizacije so za udeležence pripravile tudi na predstavitvene stojnice.

 

 

Posnetek celotne konference je dostopen tudi na YouTube kanalu Pomurskega tehnološkega parka, in sicer na tej POVEZAVI.

Za ogled posameznega prispevka, kliknite na podrobnejši opis pod videom, kjer je naveden program in povezave do posameznih prispevkov.

Program 

1:22 Pozdravni nagovor / Tadej Novak  (Program sodelovanja Interreg Slovenija – Avstrija)

7:00 Glavni dosežki projekta Smart Production / Tomaž Bokan (Pomurski Tehnološki Park)

25:02 Ocenjevanje digitalne zrelosti in izkušnje z MSPji / Dr. Roland Willmann (Fachhochschule Kärnten)

55:52 Vpeljava sistema ocenjevanja učinkovitosti in uspešnosti – primer Tehnior / dr. Simona Šarotar Žižek (Univerza v Mariboru, Ekonomsko-poslovna fakulteta) Jerneja Bavdaž (Tehnior)

1:24:57 Digitalna orodja za merjenje učinkovitosti in vrednotenje storitev / Wilfried Wolf in Stefanie Hatzl, PhD, (Campus 02 Fachhochschule der Wirtschaft, Graz)

1:52:26 Vitka proizvodnja in certificiranje sistemov vodenja kakovosti v majhnih in srednje velikih podjetjih – praktične izkušnje in dobre prakse / Tatjana Čoko in Janez Lemič (Slovenski institut za kakovost in meroslovje – SIQ)

2:23:28 Remote video assist solution / dr. Christian Kittl (Evolaris)

2:37:25 Aktualne spodbude in možnosti financiranja za podjetja v Republiki Sloveniji / Viljenka Godina (Slovenski podjetniški sklad)

3:08:11 Možnosti sodelovanja in sofinanciranja na področju Slovenija-Avstrija /  Wilfried Wolf, CAMPUS O2 (Walter Schrittwieser, MIND CONSULT & RESEARCH GmbH, Graz)

3:19:19 Možnosti sodelovanja in spodbud, ki jih ponuja Pomurski Tehnološki Park / Marjetka Jakob (Marko Močnik, Pomurski Tehnološki Park)

Comments are closed.