fbpx

BASF podpira rešitve za ključne okoljevarstvene izzive današnjega časa – INNOVATION HUB 2022

Z veseljem vas obveščamo, da vodilno svetovno kemijsko podjetje BASF ponovno podpira ideje zagonskih podjetij, ne glede na njihovo stopnjo razvoja, ter inovatorjev, vključno z najuglednejšimi raziskovalci iz Slovenije.

BASF Innovation Hub 2022 je edinstvena priložnost za udeležence, da predstavijo svoje zagonske ali inovativne ideje ter si morda zagotovijo naložbe za njihov nadaljnji razvoj. Sestavljen je iz dveh glavnih delov: (1) BASF Innovation Hub 2022 dogodki na lokalni ravni in (2) veliki finale BASF Innovation Hub 2022 na regionalni ravni.

Najboljša inovacija ali zagonska ideja na lokalni ravni bo prejela začetno spodbudo v višini 2.500 EUR bruto, skupaj z možnostjo nadaljnje podpore v višini 5.000 EUR bruto v vsakem primeru – ne glede na to, ali bo idejo kot zmagovalko velikega finala BASF še naprej podpiral.

Letošnja tema natečaja je Obnovljivi viri energije – čiste tehnologije in inovacije, katerih cilj je olajšati prehod na zeleno energijo in razogljičenje energetskih sistemov.

Teme, ki jih pokriva BASF Innovation Hub 2022, vključujejo:

  • Čista energija (primeri: digitalne rešitve, ki se osredotočajo na povečanje učinkovitosti pri procesih in energetske učinkovitosti, rešitve za povečanje deleža obnovljivih virov energije pri oskrbi z električno energijo (toplotna, sončna, vetrna energija), rešitve za toplotno energijo in izolacijo, optimizacija ogrevanja in hlajenja ter prezračevanja, dekarbonizacija energetskih sistemov in spodbujanje tehnologij brez emisij).
  • Pametni prevoz (primeri: materiali za litij-ionske baterije, biogoriva/dodatki, materiali za gorivne celice, elektromagnetno neprepustni materiali, okolju prijazni, vendar odporni materiali za stanovanja EQ).
  • Od kmetije do vilic (primeri: tehnologije za natančno uporabo, digitalne kmetijske svetovalne storitve, digitalne kmetijske rešitve, rešitve, ki prispevajo k bolj trajnostnim prehranskim sistemom, selektivna sredstva za zaščito rastlin, biološka zaščita rastlin).

 Prijave bodo odprte do 16. septembra 2022. Zaključni dogodki bodo potekali novembra in bodo sestavljeni iz dveh delov:

 BASF Innovation Hub 2022 – dogodki na lokalni ravni (prvi del serije dogodkov): po zaključku prijav bo najboljših pet lokalnih ekip dobilo priložnost predstaviti svoje ideje pred lokalno žirijo, ki bo določila zmagovalca na lokalni ravni. Zmagovalci lokalnih dogodkov se samodejno uvrstijo v veliki finale BASF Innovation Hub 2022 in v njem sodelujejo.

  • BASF Innovation Hub 2022 veliki finale (drugi del): je edinstvena priložnost za zmagovalce, da svoje inovacije in zagonske ideje predstavijo še širšemu občinstvu in si morda zagotovijo dodatne naložbe za nadaljnji razvoj.

 Sodelujoče države: Avstrija in Madžarska (skupni lokalni dogodek), Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Srbija in Slovenija (skupni lokalni dogodek), Bolgarija, Grčija, Češka in Slovaška (skupni lokalni dogodek) ter Romunija.

 Več informacij o projektu in časovnico najdete na njihovi spletni strani: join-innovationhub.com.

Lanskoletni dogodek si lahko pogledate na uradnem kanalu dogodka (YouTube).

Javni razpis najdete TUKAJ.

Comments are closed.