fbpx

GreenPulse 5.0: vaša digitalna in zelena prihodnost

GreenPulse 5.0: vaša digitalna in zelena prihodnost

V torek, 9. aprila 2024, smo se zbrali v Hotelu Piramida v Mariboru, kjer smo delili svojo strast in zanimanje za inovativne tehnologije ter potenciale digitalnega in zelenega prehoda proizvodnih podjetij.

Dogodek je združil 24 partnerskih institucij evropskih projektov RISE in CI-HUB ter podjetja, podporne institucije in ostale deležnike, ki zavzeto spodbujajo vlogo zelenih in digitalnih tehnologij. Cilj? Povezovanje, ustvarjanje novih priložnosti za sodelovanje in krepitev obstoječih vezi.

Skupaj smo raziskovali skrite dimenzije digitalne preobrazbe poslovanja, možnosti financiranja, primere dobrih praks ter podporne mehanizme za trajnostni prehod. Hkrati smo v duhu sodelovanja in povezovanja razpravljali o obstoječem ekosistemu krožnega gospodarstva ter digitalne in zelene preobrazbe.

Dogodek smo organizirali v okviru evropskih projektov RISE in CI-HUB, katerih vodilni partner je Pomurski tehnološki park.

Utrinke dogodka si lahko ogledate v spodnji galeriji.

RISE se osredotoča na obravnavo kritične potrebe po spodbujanju gospodarske dejavnosti in ustvarjanju zaposlitvenih priložnosti v regijah, ki se spopadajo z izzivi pri vzdrževanju ključne gospodarske infrastrukture. Naše poslanstvo je jasno: izboljšati podjetniške kompetence in spretnosti na oddaljenih območjih s pomočjo potencialov za inovacije v živilsko predelovalni industriji in odgovorov na trenutne globalne izzive.

CI-HUB si prizadeva izboljšati inovacijski potencial v manj inovativnih regijah in v veliki meri neurbanih industrijskih regijah v tranziciji z nizko stopnjo inovacijske uspešnosti in šibko inovacijsko infrastrukturo. Projekt želi podpreti krožni prehod v dveh najzahtevnejših krožnih dobavnih verigah – sektorju predelave plastike in kovin ter sektorju gradbeništva. Tovrsten pospeševalni program v EU še ne obstaja in bo prvi osredotočeni program na transnacionalni ravni.

Želite postati del trajnostne preobrazbe? Pridružite se nam in skupaj oblikujmo zeleno in digitalno prihodnost.

Comments are closed.