fbpx

Delavnica GreenPulse 5.0 – Odkrivamo digitalne rešitve za zeleno prihodnost

V četrtek, 14. decembra 2023, smo v sklopu projekta Greene 4.0 organizirali delavnico GreenPulse 5.0 – Odkrivamo digitalne rešitve za zeleno prihodnost, kjer so se ponudniki inovativnih rešitev predstavili večjim slovenskim podjetjem ter razkrili, kako njihove inovacije pripomorejo k digitalnemu in zelenemu prehodu.

S svojimi rešitvami so se predstavila inovativna podjetja:

Arctur d.o.o. z rešitvijo AAT (Automated Assessment Tool).

AAT  je orodje za avtomatiziran postopek ocenjevanja primeren ne glede na zahtevnost teme in uporaben v vsakem sektorju. Ponuja možnost prilagojenih priporočil za posameznega ocenjevanca, omogoča modeliranje odločanja na podlagi več indikatorjev ter napredno, a zelo enostavno, analizo rezultatov ocenjevanja. 

SNEP d.o.o. z rešitvijo GreenTwin – digitalni dvojček za nadzor in upravljanje od stroja do celotnega podjetja. Naslednji korak do pametnega in trajnostnega upravljanja.

3D digitalni dvojček v realnem času omogoča upravljanje objektov in sredstev, energije, spremljanje ogljičnega odtisa in OEE, ESG. Spremeni zgradbo in podjetje v pametno, zmanjša človeški faktor in deluje kot kopilot za vodstvo, energetike, vzdrževalce in vodje proizvodenj.

DSI Expert d.o.o. z rešitvijo i4cube – platforma za pametno tovarno.

Napredna platforma za pametne tovarne i4Cube vključuje sistem za upravljanje proizvodnje Smart MES, ki omogoča planiranje in terminiranje proizvodnje ter vzdrževanja in podroben vpogled v stanje operacij v proizvodnem procesu. S sistemom Smart MES digitaliziramo in povežemo vse nivoje oz. delovna mesta v proizvodnji. Omogoča enostavno sledenje posameznemu naročilu od ustvarjenih delovnih nalogov in načrtovanih operacij do izvedbe del na posameznem stroju – z vsemi vključenimi dogodki, ki se pripetijo, in potrebnimi surovinami oz. energenti. I4cube je trajnostna rešitev, saj proizvodnim podjetjem pomaga zmanjšati ogljični odtis (CIF certifikat).

Dat Darko Toplak s.p. z rešitvijo Info-digital.

Info-digital prevzema celovit projektni managment, kateri podjetjem pomaga najti, izbrati in uvesti ustrezna digitalna orodja in rešitve, preko katerih se lahko sproži proces digitane transformacije, vključujoč trajnostni in ekološki vidik preobrazbe. Ponujamo serijo specialnih rešitev iz področja industrije 4.0, posebej primernih za mala in srednja (proizvodna) podjetja.

PRIOT d.o.o.: PRIOT Connected Canvas

PRIOT Connected Canvas omogoča integracijo in sinhronizacijo različnih podatkovnih virov v proizvodnih podjetjih v realnem času. To omogoči, da nudijo številne funkcionalnosti, med katerimi so:

  • trenuten pregled v obratovanje proizvodnje,
  • prediktivno vzdrževanje (TPM),
  • izračunavanje KPI kazalnikov za posameznee stroje,
  • avtomatizirano kontrolo kakovosti in generiranje poročil po industrijskih standardih,
  • opozorila o morebitnih okvarah in nepravilnostih.

ResEvo d.o.o. z rešitvijo ASK.BI.

V podjetju ResEvo smo specialisti na področju poslovne analitike. Naše stranke imajo platformo ASK.BI, ki obdela, združi in vizualizira vse želene podatke vašega podjetja na enem mestu!

Prave odločitve so temelj uspeha. Tu smo, da pomagamo.

Podjetjem omogočamo popoln nadzor nad poslovanjem in sprejemanjem odločitev, ki vodijo do zastavljenih ciljev.

Preciz d.o.o. z rešitvijo Scale Monitor™.

Scale Monitor™ je inovativna spletno tehtalna aplikacija, znana tudi kot virtualni indikator teže, ki digitalizira proces tehtanja na izjemno enostaven način. Rezultate tehtanja shranjuje neposredno v oblak, kar odpravlja človeške napake. Zajema ključne podatke(čas, datum, delovni nalog, uporabnik, izdelek, itd.), ki jih lahko nato enostavno izvozite v druge programe ali sisteme. Scale Monitor™ ponuja napredne tehtalne funkcije tudi preprostim tehtnicam, kot so štetje, tehtanje po receptu itd., s čimer razširite funkcionalnost vaše merilne opreme.

V interaktivnem delu delavnice smo skupaj razmišljali o potrebah slovenskega gospodarstva za zeleni prehod in s tem napravili enega od prvih korakov k uresničitvi platforme GreenPulse 5.0 za zelene in digitalne inovacije.

Udeleženci so prav tako pridobili vpogled v prihajajoče ukrepe in spodbude za digitalni in zeleni prehod malih, srednjih in velikih podjetij, program dogodka pa je dodatno obogatila zgodba uspeha iz regije o učinkoviti uporabi odprtih inovacij za digitalno in zeleno znanje.

Vabljeni k ogledu kratkega pregleda vseh predstavljenih rešitev v obliki spletne brošure.

Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate v spodnji galeriji.


Ali imate tudi vi revolucionarno digitalno ali zeleno rešitev, ki bi jo želeli deliti s svetom? Ali pa iščete inovacijo za izboljšanje učinkovitosti vašega poslovanja in hkrati želite prispevati k trajnostnemu razvoju?

Kontaktirajte nas na info@p-tech.si in delite svojo vizijo! Skupaj povezujemo iskalce in ponudnike rešitev za ustvarjanje zelene prihodnosti.


Comments are closed.